Present & Correct Shop

AFL completed both the design and construction of a new shop for the stationers Present & Correct within a heritage retail unit in Bloomsbury.

The brief called for a demountable interior, allowing the lifespan of the project to extend beyond the lease of the location. A muted palette of maple plywood and ash timber is paired with a quarry tile floor, Vitsœ shelving and new LED lighting throughout.more
Readmore

In a nod to the neighbouring British Museum, cabinets are imagined as a series of ‘wunderkammer’ that exhibit the stationery as objects of desire.

Present & Correct’s identity is translated through a grid inspired by the ISO 216 A chart, which influences the perception of nearly all the printed images in Europe. This grid traverses the surface of the shop cabinetry.

The project was constructed by AFL Build within a limited budget and timeframe.

Project Architect:
Alastair Selven

Location:
Bury Place, London WC1A

Contractor:
AFL Build

Photography:
Alastair Selven

Bloomsbury architects: shop fit-out map showing location next to British Museum
Bloomsbury shop interior design drawing: axonometric plans
Traditional shop frontage design by london architects with green painted exterior facade
contemporary retail design in London with LED lights and bespoke joinery
A wall inside of a retail shop interior, with bespoke interior design and Vitsoe shelves, and wooden cupboards.
Modern interior shop design with warm LED lighting
shop interior design in Bloomsbury, in the borough of Camden, London with translucent curtain
architect's minimal design for a retail space in Bloomsbury, London
vitsoe shelving in a retail interior designed by an architect
retail geometric interior design in London with storage and tiled floor
modern Bloomsbury shop refurbishment designed by Architecture for London
Plywood shelving design for a shop in London with books and storage
architect's contemporary shop design in london with translucent curtain