Belgravia House

This proposal reconfigures a Victorian property in Belgravia. The design seeks to reinterpret classical proportion and materials, inspired by the surrounding context of stucco and Portland stone.

A new facade is composed of massive materials that convey weight and permanence. Deep recesses feature book-matched slabs, with honed and sandblasted finishes creating a variety of tactile surfaces.
more
Readmore

Materials include terrazzo with slate chips and Italian Ceppo di Gres. Granite setts in the landscaping reference the adjacent cobbled streets.

This deep retrofit aims to meet the Passivhaus EnerPHit standard. The specification includes replacement triple glazed sash windows, MVHR, an airtight layer and natural wood fibre internal insulation. Two electric car charging points are also proposed.

Project Architect:
Amrit Marway, Raphael Arthur

Location:
Belgravia, Westminster SW1