Architecture for London has completed outline design for a Dulwich house extension.

This large rear extension features an open plan kitchen, living and dining room. Generous glass sliding doors to the garden and roof lights above flood the space with natural light and timber beams that lead the eye toward the garden are expressed beneath the vaulted ceiling.


View Architecture for London’s portfolio of recent residential projects.


Bespoke joinery includes a new kitchen and wine store with a kitchen island and bar counter. A study area for homework and a media space with low level joinery for a TV is also created in the main space. A new compact utility space, guest WC and cloaks cupboard makes better use of existing underused circulation space.

At upper levels, bedrooms are refurbished and a new master ensuite and dressing room are created with sliding plywood partitions.

The property, in the borough of Southwark, is within the Stradella Road conservation area. The surrounding streets and houses were erected over a short period of time between 1894 and 1903. The predominant style of the area is late Victorian or Edwardian and is typified by solid red brick houses with imitation stone lintels, door arches, bay windows and steeply pitched roofs.


Location: Winterbrook Road, Dulwich SE24

Project architect: Amrit Marway

Please visit the AFL projects page to view our completed house extensions in south London.